Kiltalogo

SUURLOUNAISHÄMÄLÄISEN KUVATAITEEN KOKOAVA VOIMA.
FORSSA • TAMMELA • JOKIOINEN • YPÄJÄ • HUMPPILA • SOMERO • URJALA

 

Etusivu
Puheenjohtajan tervehdys
Killan hallitus
Jäseneksi Kiltaan - tue
yhdistyksen toimintaa

Killan taiteilijoita
Historiaa ja julkaisuja
Killan omat kokoelmat
Grafiikan paja
PC-ohjeistus
Taidelinkkejä
Palautelomake

TAPAHTUU
Tulevat näyttelyt, kurssit ym.
Aikaisempia tapahtumia
(sis. runsaasti kuvia)


Sivu päivitetty 31.5.21

   
 

PUHEENJOHTAJAN TERVEHDYS

Hei!

Ihana kesä on täällä. Luonnossa värit vaihtuvat, kaikenlaiset kukat kukkivat ja aurinko lämmittää ihan kaikenlaisia kulkijoita.

Samoin uudistui suurelta osin myös tämän perinteikkään, arvostetun ja niin monelle tärkeän yhdistyksen hallitus, kiitos luottamuksesta. Toivottavasti luomme yhdessä lämpimän tunnelman, annamme arvon ihan kaikenlaisille taiteen tekijöille ja suunnistamme yhteistyöllä kohti uusia avauksia, pitäen kiinni kuitenkin hyviksi totutuista käytänteistä, kuten esimerkiksi Killan vuosikalenterissa jo perinteeksi muodostuneista taidenäyttelyistä, pajatoiminnasta ja koulutuksesta.

”Yhdistyksen tarkoituksena on toiminta-alueellaan edistää kuvataiteita, syventää kuvataideharrastusta, toimia eri kuvataidealojen harjoittajien yhdyssiteenä sekä kuvataidetta harrastavan yhteisön lähentäjänä.” Tämä suora lainaus yhdistyksen säännöistä on ajankohtaisempi kuin koskaan. Näinä koronan aiheuttamina haasteellisina aikoina on mm. yhdistyksen järjestämä monipuolinen ja säännöllinen pajatoiminta antanut mahdollisuuden taiteen tekemiseen, tuttujen tapaamiseen ja mielekkääseen kotoa pois lähtemiseen. Pajatoiminta ja taidenäyttelyiden järjestäminen kaikista rajoituksista huolimatta turvallisesti, on kunnioittavaa. Kiitos Antti Niemi, Tuomas Vesala, Outi Rämö ja monet muut ahkerat toimijat.

Kuluvalta vuodelta ja tulevaisuudelta odotan mukavia yhteistyössä tehtyjä jo vakiintuneita, samoin kuin uusiakin projekteja. Kolme vuotta sitten onnistuin vakuuttamaan Hämeen Kesäyliopiston järjestämään Forssassa Lapin yliopiston mukaiset kuvataiteen perusopinnot. Kiitos aktiivisten ja motivoituneiden opiskelijoiden järjestettiin Forssassa myös juuri päättyneet kuvataiteen aineopinnot. Olisi hienoa, jos jossain vaiheessa Forssassa tai seutukunnilla, järjestettäisiin myös yliopistotasoiset kuvataiteen syventävät opinnot.

Kehräämöalueella sijaitsevassa yhdistyksen grafiikanpajassa on ilo nähdä kannustavaa toimintaa myös kesän jälkeen ja erilaisia taidenäyttelyitä odotan innolla. Toivottavasti jossain vaiheessa voimme retkeillä myös muissa maisemissa, taidetta katsoen, erilaisia maisemia ja kulttuureja ihmetellen ja taidetta tehden. Unelmoidaan isosti, niin unelmat toteutuvat.

Kuhankosken Kilta r.y. on seutukunnalla arvostettu, mukavien ja luovien ihmisten yhdistys. On ilo olla mukana.

Ystävällisin terveisin, Päivi Honkala, pj.

[ yhteystietoihin » ]


 

Päivi Honkala

 

 

yllä
Päivi Honkala (pj.)