Kiltalogo

SUURLOUNAISHÄMÄLÄISEN KUVATAITEEN KOKOAVA VOIMA.
FORSSA • TAMMELA • JOKIOINEN • YPÄJÄ • HUMPPILA • SOMERO • URJALA

 

Etusivu
Puheenjohtajan tervehdys
Killan hallitus
Jäseneksi Kiltaan - tue
yhdistyksen toimintaa

Killan taiteilijoita
Historiaa ja julkaisuja
Killan omat kokoelmat
Grafiikan paja
PC-ohjeistus
Taidelinkkejä
Palautelomake

TAPAHTUU
Tulevat näyttelyt, kurssit ym.
Aikaisempia tapahtumia
(sis. runsaasti kuvia)


   
 

Työskentelyn aloittaminen

  1. Laitteiston käynnistäminen aloitetaan napsauttamalla työpöydän alla vasemmalla olevan virtahaarottimen kytkimestä virta päälle.

  2. Tämän jälkeen painetaan työpöydän alla oikealla olevan tummasävyisen keskusyksikön etupaneelissa olevaa virtanappia.

  3. Ellei littunäytön etupaneelissa oleva vihreä virtavalo jo ole syttynyt, on laite myöskin laitettava ensin päälle alareunan virtakytkimestä.

  4. Hetken kuluttua littunäytön kuvaruutuun ilmestyy valikko, josta käyttäjä voi valita haluamansa käyttöjärjestelmän, siis Ubuntu-Linuxin tai Windowsin. Valikossa liikutaan normaalisti nuolinäppäimillä ja valinta tehdään tavalliseen tapaan enter-näppäimellä. Mikäli valintaa ei suoriteta puolen minuutin aikana, kone käynnistää automaattisesti Windowsiin.

  5. Odotetaan kunnes käyttöjärjestelmä latautuu, jonka jälkeen kirjaudutaan työtilasta löytyvin peruskäyttäjän tunnuksin valittuun käyttöjärjestelmään (mikäli kirjautumiskehoitetta ei ilmesty, politiikkaamme on tältä osin muutettu, eikä ko. vaihetta enää tarvita).

Työskentelyn lopettaminen

  1. Riippuen valitusta käyttöjärjestelmästä, laite suljetaan valitsemalla näytön vasemmasta alareunasta Aloita->sammuta (Windows), tai näytön oikeasta yläreunasta punainen sammutuskuvake ja sen takaa aukeavasta valikosta "Sammuta" (Ubuntu-linux).

  2. Odotetaan, että keskusyksikkö sammuu. Mikäli on käytetty skanneria ja/tai tulostinta, sammutetaan nekin ennen kuin katkaistaan koko laitteistosta virta työpöydän alla vasemmalla olevasta virtahaarottimesta.


Paluu ohjeistusvalikkoon »

 

 

 

yllä
Laitteistoa